flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

27 грудня 2019, 09:38

 

            Вже стало традицією кожного року взимку зустрічати відвідувачів в приміщенні Коломацького районного суду Харківської області під час проведення заходу присвяченому Дню відкритих дверей.

          Не став виключенням і грудень 2019 року. В рамках проведення Всеукраїнського тижня права 26 грудня 2019 року Коломацький районний суд Харківської області гостинно відкрив двері для учнів 9-11-х класів Різуненківського ліцею.           

          Програма заходу включала в себе екскурсію приміщенням суду, огляд залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, а також  можливістю поспілкуватися з суддями.

          З вітальним словом виступив голова суду Лосєв Д.К.,  який розповів присутнім про історію суду, організацію роботи суду, категорії справ, які розглядаються судом , а також  про проблеми , з якими стикаються судді та інші учасники судового процесу. Діти змогли познайомитися з символами судової влади, а саме суддівською мантією та нагрудним знаком.

          В.о.керівника апарату Корсун О.М. ознайомила учнів із технічною базою Коломацького районного суду Харківської області. Дітей найбільше зацікавило представлення системи судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку. Крім того, відвідувачі мали можливість ознайомитися з порядком утримання осіб, що перебувають під вартою. Учням продемонстровано загорожу в якій перебувають обвинувачені під час судового засідання.

          Перед відвідувачами також виступив Начальник відділу «Коломацького бюро правової допомоги» Дорожко В.В., який наголосив, що в Україні створено рівні можливості доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та вручив школярам брошури «Безоплатна правова допомога в Україні». 

          В завершення Дня відкритих дверей учням роздали солодощі та було зроблено колективне фото на пам'ять.

          Колектив Коломацького районного суду Харківської області висловлює велику вдячність усім учням, які відвідали суд. 

          Ми віримо, що даний захід посприяє формуванню правової культури та правової свідомості школярів, підвищить рівень правової обізнаності та культури, сформує повагу до Права та Закону як найвищої соціальної цінності та зруйнує стереотипи пов`язані з судовою владою.

 

          Фото за посиланням https://kl.hr.court.gov.ua/sud2019/pres-centr/photos/3467/