flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про створення бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах

23 лютого 2024, 10:39

16 лютого 2024 року т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура взяв участь в онлайн координаційній зустрічі зі створення бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах.

Заступниця керівника Програми USAID «Справедливість для всіх» Наталія  Петрова та юридичний радник Програми USAID «Справедливість для всіх» презентували ініціативу щодо реалізації проєкту по створенню електронної, двомовної (українською та англійською) та дружньої для користувача бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах.  Крім того, представлено міжнародний досвід створення подібних баз даних.

Учасники координаційної зустрічі - представники Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, ДП «ІСС», ДП «ЦСЕЕД», Програми USAID «Справедливість для всіх» обговорили можливості запровадження такої платформи,  потенційні цільові аудиторії (судді, прокурори, адвокати, науковці-дослідники, студенти тощо) із вивчення національної судової практики у цій категорії справ, етапи реалізації проєкту та наступні кроки.

Максим Пампура відзначив: «У базі даних буде міститись інформація на роки, навіть десятиліття, тому все має бути чітким, зрозумілим та постійно оновлюваним. Аби ідея із створення бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах не була знівельована у подальшому, наразі   необхідно чітко розуміти можливості створення, накопичення та утримання вказаної інформації».

Учасниками координаційної зустрічі було підтримано ініціативу Програми USAID «Справедливість для всіх» щодо створення бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах та наголошено на необхідності прийняття низки змін до законодавчих та нормативно-правових актів.

https://dsa.court.gov.ua/dsa/pres-centr/news/1558279/