flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено інструктаж щодо забезпечення пожежної безпеки

01 листопада 2023, 14:59

 

У Коломацькому районному суді Харківської області працівниками ДСНС проведено інструктаж щодо забезпечення пожежної безпеки

 

01 листопада 2023 року Інспекторський склад ВЗНС (смт.Коломак) Богодухівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області провели інструктаж та навчання з питань пожежної безпеки із працівниками Коломацького районного суду Харківської області. 

Головний інспектор детально розповів про порядок дій при виникненні пожежі та наголосив на дотриманні правил безпечної евакуації з приміщень з масовим перебуванням людей, роз'яснив алгоритм дій при евакуації працівників та матеріальних цінностей до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Фахівець ДСНС звернув увагу на те, що велика частина займань трапляється через неуважність, необережність при поводженні з вогнем та порушення елементарних вимог пожежної безпеки. Належним чином було обговорено заходи безпеки на робочому місці.        

Окрему увагу приділили засобам пожежогасіння, а саме вогнегасникам. Інспектор ДСНС розповів про принципи їх дії та особливості будови; пояснив, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання. Працівники апарату суду мали змогу детально ознайомитися з типами вогнегасників та закріпити знання на практиці.

Проведення таких заходів допомагає уникнути паніки та швидко зорієнтуватися у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій різного типу,  метою яких є зберегти найголовнішу цінність – людське життя.

Працівники суду дякують фахівцям ДСНС за проведення змістовного інструктажу, корисних теоретичних та практичних навчань.